Werkstudent Technisch Advies Duurzaam Wonen

Job description

Wil jij aan de slag bij een jonge, ambitieuze en snelgroeiende duurzame scale up en één van de grootste uitdagingen van Nederland tackelen; het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving? Ben jij onze enthousiaste bouwkundige met een passie voor duurzaam bouwen? Dan zoeken wij jou!

 

Wie ben jij?

 • Je vindt het een uitdaging om uit te zoeken hoe een woning in elkaar zit of je wordt enthousiast van bouwfysica en bouwtechniek.
 • Je bent nieuwsgierig, proactief en analytisch sterk en hebt een passie voor duurzaamheid en duurzaam bouwen.
 • Je bent 3e of 4e jaars HBO of WO Bouwkunde / Energy Sciences (of een vergelijkbare technische studie), of onlangs afgestudeerd in een van deze richtingen.
 • Je bent beschikbaar vanaf 15 maart 2020 voor 12 tot 16 uur per week voor een periode van minimaal 6 maanden.
 • Je draagt graag bij aan de energietransitie om Nederland van het aardgas af te halen.

 

Wat ga je doen?

Jij wordt (mede) verantwoordelijk voor het maken van woningselecties voor gebiedsgerichte aanpakken. Deze aanpakken worden ingezet om woningeigenaren in een specifieke wijk te activeren om energiebesparende maatregelen te nemen. Om de woningeigenaren een idee te geven van de mogelijke maatregelen die genomen kunnen worden, wordt dit bij 4 tot 6 referentiewoningen uit de wijk onderzocht. Om de juiste woningen te kunnen selecteren is het belangrijk dat de woningen representatief zijn voor de wijk en dat dit met goed onderbouwde argumenten aan gemeente (opdrachtgever) en inwoners van de wijk uitgelegd kan worden. Hiervoor maak je gebruik van verschillende verschillende tools waaronder: Google maps, ArcGIS, Kadaster etc. Daarnaast ondersteun je de technisch adviseurs door energieprofielen op te stellen van veel voorkomende woningen.

 

Je wordt onderdeel van ons adviesteam en je gaat nauw samenwerken met Theodoor, een van onze Technisch adviseurs Duurzaam Wonen. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van het advies aan huis. Je ondersteunt een team van ongeveer 10 technisch adviseurs die op kantoor en/of op locatie werken. Daarnaast ondersteun je onze projectmanagers (Irma, Josefine en André) die gebiedsgerichte wijkaanpakken organiseren voor onze verschillende partnergemeenten in Nederland.

Concreet betekent dit voor jou:

 • Elke maand maak je voor 3 tot 6 wijken een woningselectie (referentiewoningen genaamd) na een bouwkundige en stedenbouwkundige analyse.
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor woningeigenaren die hun woning als referentiewoning hebben opgegeven.
 • Je zorgt ervoor dat de klanttevredenheid van woningeigenaren (die een referentiewoning hebben opgegeven) op minimaal 85% staat en vraagt hiervoor actief om feedback.
 • Je creëert inzicht in het energiegebruik van verschillende woningtypes en maakt daar standaardwoningen/energieprofielen van.
 • Je denkt mee met de technische adviseurs om het proces van de gebiedsgerichte aanpakken te verbeteren, specifiek voor het advies aan huis.

 

Wie zijn wij?

In 2015 is GreenHome/Regionaal Energieloket gestart en inmiddels zijn we het grootste onafhankelijke online platform rondom duurzaam wonen. Dat doen we met 2 verschillende labels:

 

GreenHome

Bij GreenHome helpen wij mensen met het nemen van de juiste stappen om energie te besparen en de eigen woning te verduurzamen. Huizenbezitters kunnen gemakkelijk zien hoe zij energie kunnen besparen met duurzame oplossingen, zoals isolatie, zonne-energie en verwarming. Je kan ons vergelijken met Independer. Alleen helpen wij je niet met verzekeringen, maar met het vinden van de beste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. En dat doen we niet alleen. Wij zijn landelijk partner van de Rabobank en Vereniging Eigen Huis. Om de woningen daadwerkelijk te verduurzamen en werken we samen met een landelijk netwerk van ruim 300 installatiebedrijven van zonnepanelen, isolatie, isolerend glas en warmtepompen.

 

Regionaal Energieloket

Onder het label Regionaal Energieloket zijn we duurzaamheidspartner van zo’n 50 gemeenten in Nederland. Van Amsterdam tot Apeldoorn tot Dordrecht. In 2050 moeten alle wijken aardgasvrij zijn. En dat is precies waar wij gemeenten mee helpen. Als Regionaal Energieloket informeren we woningeigenaren over hoe ze hun woning stap voor stap energiezuiniger en comfortabeler kunnen maken. Ook zorgen we ervoor dat we op buurt/wijk of gemeenteniveau woningeigenaren bundelen om samen duurzame maatregelen in te kopen om zo te profiteren van groepsvoordeel. De afgelopen jaren hebben we zo duizenden woningeigenaren geholpen aan een duurzamere woning.

 

Bedrijfscultuur

Bij GreenHome/Regionaal Energieloket besteden we veel tijd aan de bedrijfscultuur. Aangezien je een groot deel van je leven doorbrengt met collega's, geloven we dat je dan maar beter kunt zorgen dat het dan ook leuk is. Als team zijn we zeer ambitieus, maar nemen we onszelf niet te serieus. De mening van ieder teamlid doet ertoe. Een sterke feedback cultuur vinden we belangrijk en moedigen we aan. Je hebt de vrijheid om eigen initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te pakken. Het team is inmiddels uitgegroeid naar ruim 20 mannen en vrouwen en we groeien stevig door.

 

Wat bieden wij je?

 • Een uitdagende baan bij een jonge, snelgroeiende en ambitieuze startup.
 • Eigen verantwoordelijkheden en de vrijheid om initiatieven zelf op te zetten.
 • Een mooi kantoor in hartje Amsterdam.
 • Een leuk, hecht en jong team met veel ondernemerschap en ervaring.
 • Uurloon van €12 bruto per uur.
 • Focus op persoonlijke ontwikkeling.
 • Uitmuntende bonenkoffie en dagelijkse lunch met het hele kantoor.
 • Borrel op vrijdagmiddag, die nog wel eens kan uitlopen.
 • Teamactiviteiten na werk, zoals bootje varen aan het einde van de middag of apenkooien.Requirements

Wat wij verwachten van jou?

 • Je bent 3e of 4e jaars HBO of WO Bouwkunde / Energy Sciences (of een vergelijkbare technische studie) of je bent net afgestudeerd in een van die richtingen.
 • Je bent de Nederlandse taal machtig. We vragen minstens C1 (Advanced) niveau.
 • Je hebt kennis van duurzaam (ver)bouwen.
 • Je kunt goed zelfstandig werken, pakt pro-actief taken op en bent sociaal vaardig.
 • Je bent resultaatgericht en weet van aanpakken. Wij onderscheiden ons als organisatie in deze markt door onze daadkracht. We zoeken dus het type dat graag aan de slag gaat met een positieve instelling en uitstraling.
 • Je bent communicatief vaardig en met jouw enthousiasme krijg jij mensen in beweging en je laat je niet uit het veld slaan wanneer dingen eens wat moeilijker gaan.
 • Je gedijt in een omgeving waar veel autonomie en verantwoordelijkheid wordt gegeven.
 • Je bent beschikbaar vanaf 15 maart voor 12 tot 16 uur per week voor een periode van minimaal 6 maanden.


Geïnteresseerd?

Denk jij, na het lezen van deze vacature, dat jij voldoet aan het hierboven omschreven profiel? Dan is het nu aan jou. Jij hebt de mogelijkheid om ons te overtuigen van jouw kunnen. Dit doe je door, samen met je CV, een kort maar krachtige motivatiebrief in te sturen wanneer je solliciteert.


Vragen?

Heb jij vragen over deze vacature of wil je meer weten over GreenHome/Regionaal Energieloket? Geen enkel probleem, neem gerust contact op met Naomi Evers, HR bij GreenHome/Regionaal Energieloket, via naomi@greenhome.nl.


Recruiter?

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door een recruiter wordt niet op prijs gesteld.